Recente projecten

Toilet renovatie te leusden

Totale renovatie van toilet naar design van 'van beek badkamers en sanitair' uit nijkerkerveen.

Materialen en tekeningen zijn aangeleverd door van Beek.

Hierbij hebben wij de totale uitvoering van de werkzaamheden gedaan. Denk hierbij aan sloopwerk, riolering omleggen, leidingwerk aanpassen, inbouwreservoir plaatsen, timmerwerk, tegelwerk, sanitair plaatsen, elektra aanpassen, aftimmeren en afkitten. 

Isoleren en gipsen zolder

Op een zolder in Amersfoort hebben wij een zolder geheel geïsoleerd met 'rockwool' en voorzien van schoonwerk gipsplaten.

Zeer belangrijk hierbij is dat bouwfolies op de juiste manier toegepast moeten worden. Er moet een goede dampremmende laag aan de warme zijde worden toegepast om later vochtproblemen en rotting van het dak te voorkomen.

Omdat de dakconstructie hierbij dikker geworden is hebben wij het bestaande dakraam opnieuw afgetimmerd. Het na isoleren is uitstekend ter verbetering van comfort en bovendien een aanzienlijke besparing op de stookkosten. Op dit moment valt bovendien het isoleren van woningen ouder dan 2 jaar onder het lage btw tarief van 6%

Stootborden in open trap maken

Een open trap heeft als voordeel dat deze veel licht doorlaat waardoor het trappenhuis geen donker gat word. 

Het nadeel is echter dat hierdoor ook alle warmte en het geluid makkelijk zijn weg vind. 

Omdat in de woning op de begane grond te horen was wat er op zolder gezegd werd, wilden de bewoners graag een oplossing voor dit probleem.

Op ons advies hebben we de trap voorzien van stootborden wat het omloopgeluid aanzienlijk heeft verminderd. 

Schoorsteen herstellen

Een schoorsteen welke niet meer gebruikt word heeft veel te lijden van de weersinvloeden. 

Hierdoor was bij deze schoorsteen de voegen eruit gevroren en het lood losgeraakt. 

Bovendien bleken er enkele stenen erg los te zitten. Ons advies was het geheel slopen en opnieuw metselen van de schoorsteen, echter hadden de bewoners hier geen budget voor.

Daardoor is er gekozen zo goed mogelijk de schoorsteen te herstellen zodat deze nog een aantal jaar kan blijven staan. 

Restaureren monumentale deur

Tijdens schilder werkzaamheden in de binnenstad van Amersfoort kwam de schilder een klein houtrot plekje tegen. Dit bleek echter een iets groter probleem dan gedacht. Daarop schakelde hij mij in om de deur te herstellen. 

Uiteindelijk bleken beide deuren flink te zijn aangetast door achterstallig onderhoud. de pen en gat verbindingen waren totaal verrot. Na het herstel heeft 'W Beumer schilderwerken' de deuren weer strak af kunnen lakken. 

Stal ombouwen naar klassieke woonboerderij

Voor dit grote project van 'Bouwbedrijf Voorbij uit Soest' heb ik de uitvoering en timmerwerk mogen doen. Samen met diverse partijen uit de omgeving hebben wij de dromen van de eigenaar waar weten te maken. Omdat de stal en kelder niet bedoeld waren voor het bouwen van een woning hebben wij veel aanpassingen moeten doen en gaande weg veel moeten improviseren om tot dit prachtige eindresultaat te komen. Dit is toch wel een van de mooiere projecten waar ik aan heb mee mogen werken.

Velux dakramen plaatsen

Een 'Velux' dakraam geeft een zolder veel licht. Bovendien heeft een dakraam het grote voordeel dat de zolder een stuk beter te ventileren is. 

Bij deze klus hebben we bovendien de gehele kap geïsoleerd en afgewerkt met gipsplaten en aftimmerlatten. Uitstekend ter verbetering van comfort en bovendien een aanzienlijke besparing op de stookkosten. Op dit moment valt bovendien het isoleren van woningen ouder dan 2 jaar onder het lage btw tarief van 6%

Daken en dakpannen

Gemiddeld kan een dakpan wel 100 jaar meegaan. Echter komt het regelmatig voor dat door diverse omstandigheden het complete dak vervangen moet worden. Net als bij deze klus, die ik in opdracht van 'Bouwbedrijf v Hoeijen' heb mogen uitvoeren, was dit het geval. Hier zat nogal veel slijp en paswerk in het dak door de vele hoekkepers en een kilkeper. Bovendien was hier ook een dakvlak aanwezig welke bijna verticaal was. Zeer zeker trots op het eindresultaat. Het ligt er weer strak op, al zeg ik het zelf. 

Raam in blinde muur maken

De eigenaar had de wens om in de zijgevel een raam te laten plaatsen. Wij hebben dit gerealiseerd door het metselwerk uit te boren en de uitkomende stenen zoveel mogelijk te sparen. Hierdoor was het mogelijk om het kozijn te plaatsen en deze weer netjes aan te metselen met de oude stenen. 

Hierdoor lijkt het of het kozijn er altijd gezeten heeft, zonder dat er lelijke zaagranden in de stenen te zien zijn. 

Lood dakkapellen vervangen jaren 30 woning.

Tijdens schilder werkzaamheden kwam 'W Beumer schilderwerken' er achter dat het lood onder de dakkapellen van deze woning in Soest aan vervanging toe was. 

Omdat het steiger er al bij stond hebben wij dit vrijwel direct vervangen met 18 ponds lood en weer netjes aangeklopt op de pannen. 

Tevens hebben we nadien het dak geheel nagezien, kapotte pannen vervangen en weer alles weer recht gelegd. 

Overstekken en goten verlengen

Om deze woning in Oud-Loosdrecht meer karakter en uitstraling te geven hebben we de overstekken, klossen en goten met 2 dakpannen verlengt. Hierdoor heeft de woning een veel luxere uitstraling gekregen. 

Ook hebben we de gehele bovenverdieping verbouwd, kamer indelingen gemaakt en vlieringen gecreëerd. Alles uiteraard weer strak afgelakt door 'W Beumer schilderwerken'.

Houtskelet uitbouw met verdieping

Deze uitbouw met verdieping, geheel uitgevoerd in  'houtskeletbouw' met gemetselde buitenmuren, is ook weer een project van 'Bouwbedrijf van Hoeijen' waar ze mij voor hebben ingehuurd. Mede vanwege de winterperiode hebben we er voor gekozen om eerst de buitenzijde zoveel mogelijk te timmeren waarna we pas binnen zijn begonnen met de doorbraak. Dit omdat anders het risico op vorstschade aan waterleidingen en de ketel te groot zou worden. Voor het metselen van de toog heb ik een uitslag moeten maken en een schenkel in het kozijn gesteld. 

Houtrot reparatie kozijn en draairaam

Twee decennia geleden is er veelvuldig ventilerende onder glaslatten toegepast bij het plaatsen van vast glas. Helaas blijkt dit een slechte constructie te zijn doordat hier vrijwel altijd vuil, vocht en schimmels tussen gaat ontstaan. Deze tasten vervolgens op den duur het kozijn aan. De oplossing voor dit probleem is het toepassen van 'neus latten'. Dit zorgt ervoor dat regenwater beter word afgevoerd en dat er tevens een betere ventilatie ontstaat bij de dorpel. Helaas is het echter altijd een oplossing die te laat komt omdat dan vrijwel altijd het kwaad al geschied is. 

Kruipluik plaatsen

Veel mensen willen graag hun vloer na geïsoleerd hebben. Dit zorgt voor meer comfort en een besparing op de stookkosten. Echter moet je dan wel onder de vloer kunnen komen. Bij deze woning met een 'Nehobo' vloer was echter geen mogelijkheid gelaten onder de vloer te komen. Hier hebben wij op een verantwoorde en veilige manier een vloerluik weten te creëren. Vervolgens heeft een derde partij via de kruipruimte de vloer kunnen voorzien van isolatie. 

Dakkapel over de gehele breedte van de woning

Wederom een project van 'Bouwbedrijf van Hoeijen' die mij is toevertrouwd. Op deze woning is een immens groot dakkapel geplaatst waarbij de maatvoering vooraf van cruciaal belang was. Dit omdat het kunststof kozijn al in productie was tegelijkertijd wij aan het werk waren. Alles moest dan ook exact kloppen om in de laatste fase het kozijn er goed in te kunnen laten passen. Tijdens sloopwerkzaamheden stuitte wij ook nog op 3 wespennesten, waarvan 1 grote in de spouwmuur. 

Overige projecten

Uiteraard is dit slechts een greep uit de vele projecten die ik afgelopen 3 jaar heb uitgevoerd. Dit is slechts een voortzetting van de werkzaamheden die ik de 15 jaar daarvoor ook al uitvoerde toen ik nog in dienstverband werkte. In deze categorie nog wat overige projectjes waar ik de afgelopen 3 jaar aan gewerkt heb.